Gelei is een van de populairste desserts in de Argentijnse gastronomie. Dankzij de lage kosten is het een heerlijke optie om te consumeren na elke lunch of diner. Hoewel er geïndustrialiseerde merken zijn die veel conserveringsmiddelen en suiker bevatten, is er een zelfgemaakte en gezonde versie die je in je dagelijkse menu kunt opnemen zonder veel geld uit te geven. Ontdek hoe je het in een paar minuten kunt maken.
Gelatine is rijk aan collageen, een voedingsstof die nodig is voor de verschillende vitale functies van het lichaam. Het wordt gemaakt van dierlijke botten en kraakbeen en heeft een positief effect op de gezondheid van de gewrichten en hart en bloedvaten.
Gelatine zonder suiker en conserveringsmiddelen, de gezonde trend voor het dessert.
Ingrediënten:
- 3 eetlepels niet-gearomatiseerde gelatine.
- 500 ml natuurlijk sap (dit kan fruit naar keuze zijn).
- Vers fruit in stukjes gesneden (seizoensfruit wordt aanbevolen omdat het goedkoper is en de juiste voedingsstoffen levert afhankelijk van het seizoen).
- 3 eetlepels honing of een eetlepel stevia.
- 100 ml koud water.
Stap voor stap:
- Hydrateer in een kom de niet-gearomatiseerde gelatine met koud water gedurende 10 tot 15 minuten.
- Verwarm het vruchtensap van je keuze. Breng het aan de kook en giet de gehydrateerde gelatine erbij. Roer met een garde om klontvorming te voorkomen.
- Wanneer het warm is, voeg je het fruit toe en zoet je het.
- Haal van het vuur voordat het gaat koken en giet de vloeistof in een vorm. Wacht tot het warm is en zet de vorm dan in de koelkast tot het stolt, binnen 3 uur.
Extra tips:
- Als je een romig dessert wilt, gebruik dan 400 ml aardbeiensap en 100 ml melk. Je krijgt dan een vlaai-achtige combinatie.