Yoghurtcake: kies dit zuivelproduct voor een heerlijk proteïnerijk recept

Er bestaan talloze recepten voor een heerlijke yoghurtcake. Vandaag stellen we u een gegarandeerd glutenvrije variant voor.

Wilt u een yoghurtcake maken die eens iets anders is dan uw gebruikelijke recepten? De foodcontentmaker @healthy_floflo heeft een glutenvrije en eiwitrijke versie bedacht. Deze zal ongetwijfeld aan de criteria van velen van u voldoen.

Als je een glutenintolerantie hebt, kun je eindelijk genieten van een smakelijk en licht verteerbaar alternatief. Dit bestaat in de eerste plaats uit Griekse yoghurt, die eiwitten en een maximale romigheid aan deze lekkernij toevoegt.

Om gluten te vermijden, voegt de influencer vervolgens maïzena toe in plaats van bloem. Hieronder vind je de details van dit heerlijke recept.

De ingrediënten

Het vervolg na deze reclame

  • 300 g dikke Griekse yoghurt
  • 50 ml honing
  • 20 g maïzena (ongeveer 2 eetlepels)
  • 2 eieren

De bereidingswijze voor dit heerlijke recept voor glutenvrije yoghurtcake

  1. Doe eerst alle ingrediënten in een kom.
  2. Meng het mengsel met een spatel of een garde tot het homogeen en klontvrij is.
  3. Bekleed een ronde bakvorm met een diameter van ongeveer 15 cm met bakpapier.
  4. Giet vervolgens het beslag in de bakvorm.
  5. Om het mengsel goed te verdelen, tikt u de bodem van de vorm lichtjes op het werkblad of schudt u de vorm voorzichtig heen en weer.
  6. Bedek vervolgens de bovenkant met een vel aluminiumfolie.
  7. Bak ongeveer 50 minuten in de oven op 180 °C.
  8. Vergeet niet de aluminiumfolie na 20 minuten bakken te verwijderen.
  9. Het vervolg na deze advertentie
  10. Als de cake klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem 20 minuten in de vorm afkoelen.
  11. Leg hem vervolgens voorzichtig op een bord en laat het bakpapier zitten.
  12. Zet de cake 2 uur in de koelkast.
  13. Als hij goed is opgesteven, verwijder je het bakpapier en serveer je de cake.
  14. Eet smakelijk!

Hoe kunt u deze glutenvrije yoghurtcake nog lekkerder maken?

En voor nog meer verwennerij kunt u deze yoghurtcake heel goed verrijken met een topping naar keuze. In haar Instagram-post koos de contentmaker voor een bereiding met aardbeien.

Ze legt uit dat je hiervoor gewoon “de aardbeien moet wassen, de steeltjes moet verwijderen en ze in stukjes moet snijden. Doe de stukjes aardbei vervolgens in een kom, voeg honing en citroensap toe. Laat het geheel een paar minuten marineren en doe de topping op de cake”. Dit recept is snel klaar en maakt een groot verschil bij het proeven.

Deel je liefde