Vanavond staan er eieren op Piemontese wijze op tafel: ik hoef niet te bakken, ik maak geen rommel en ze worden koud gegeten

Als je niet weet wat je moet koken, zijn eieren op Piemontese wijze een uitstekend idee: een eenvoudig en snel recept dat ook koud geserveerd kan worden.

Eieren zijn een ingrediënt dat we bijna altijd in de koelkast hebben staan. Ja, want het is een uiterst veelzijdig, voedzaam en puur voedingsmiddel dat gebruikt kan worden voor tal van verschillende gerechten, zowel hartig als zoet. Bovendien zijn ze op elk moment van de dag lekker, zelfs als ontbijt!

Omdat ze snel en eenvoudig te bereiden zijn, kunnen ze ons letterlijk redden als we laat zijn met lunchen of dineren of weinig tijd hebben om te koken. Daarom wil ik je vandaag een snel en smakelijk recept aanraden, dat misschien wat minder bekend is. Ik heb het over eieren op Piemontese wijze.

Eieren op Piemontese wijze: een eenvoudig en smakelijk recept, klaar in een paar minuten

Als je niet weet wat je voor de lunch of het avondeten moet koken of als je niet veel tijd hebt om in de keuken te staan, dan zijn eieren op Piemontese wijze precies wat je zoekt. Ze kunnen ook koud worden geserveerd, want ze zijn altijd heerlijk! Het mooie is dat je niet hoeft te bakken en niets vies wordt, dus het is echt een slim recept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 1 blikje tonijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 ansjovis in olie
  • 4 kappertjes in zout
  • 1 takje peterselie
  • 1 theelepel witte azijn
  • extra vergine olijfolie naar smaak
  • zout naar smaak

Bereiding

  1. Eieren op Piemontese zijn niets anders dan hardgekookte eieren gevuld met een tonijnsaus. Om ze te maken, begin je met het koken van de eieren. Doe ze in een pan met koud water en laat ze ongeveer 8 minuten koken vanaf het moment dat het water kookt.
  2. Als ze gaar zijn, giet je ze af, spoel je ze af onder koud stromend water, pel je ze en snijd je ze in de lengte doormidden.
  3. Haal vervolgens met een theelepel de eidooiers eruit en doe ze in een kom samen met de verkruimelde tonijn, de fijngehakte ansjovis en de ontzoute kappertjes.
  4. Voeg ook de mayonaise en een scheutje extra vergine olijfolie toe en meng alles goed tot een glad en romig mengsel.
  5. Voeg ook een beetje met een mes fijngehakte verse peterselie toe, breng op smaak met zout en peper en meng opnieuw.
  6. Nu hoef je alleen nog maar het mengsel te gebruiken om de hardgekookte eieren te vullen. Gebruik hiervoor een theelepel of een spuitzak.
  7. Zet de gevulde hardgekookte eieren in de koelkast en haal ze er vlak voor het serveren uit.

Tips en trucs: je kunt de eieren op Piemontese wijze ook als voorgerecht serveren, gegarneerd met blaadjes peterselie, in schijfjes gesneden zwarte olijven, wat rucola en cherrytomaatjes.

Deel je liefde