Op zoek naar een lekker beleg voor op brood? Pasta is altijd een goede keuze. En deze snelle pasta met twee ingrediënten is niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam. Bekijk hier hoe je hem maakt.
Broodjes zijn een snelle oplossing voor het ontbijt, de lunch en ook voor het avondeten. Hoewel ik er over het algemeen niet zo dol op ben, houd ik wel van broodjes met zelfgemaakte pasta’s. Dat komt omdat ze elke keer anders kunnen smaken, zelfs als de basisingrediënten hetzelfde zijn. Vandaag nodig ik jullie uit voor een van de lekkerste en snelste pasta’s om te maken. Hij is erg gezond, omdat hij vis bevat.
Van welke vissoorten kun je pasta maken?
Voor broodpasta’s zijn gerookte vis en vis uit blik het meest geschikt. Ze hebben een delicate structuur, waardoor ze gemakkelijk te pureren zijn en met de andere ingrediënten te mengen. Wat vis uit blik betreft, is tonijn bijzonder geschikt. Je kunt ook sprotjes of andere visjes gebruiken, maar die hebben een vrij intense smaak. Even lekker, maar met een uitgesproken smaak, zijn warmgerookte vissen, zoals makreel, forel en zalm. Daarom kies ik het liefst voor koudgerookte zalm, die een delicate smaak en structuur heeft.
Hoe maak je een snelle, aromatische pasta met twee ingrediënten?
Voor mijn snelle, aromatische pasta gebruik ik twee ingrediënten. Dat zijn koudgerookte zalm en romige kwark. Deze ingrediënten hoeven niet te worden schoongemaakt, maar alleen in een kom te worden gedaan en te worden gemengd. De resulterende spread is glad, vol van smaak en ziet er smakelijk uit. Het is een uitstekende bron van volwaardige eiwitten en waardevolle vetzuren.
Recept:Pasta van gerookte zalm
Aromatische pasta van gerookte zalm en romige kwark.
Ingrediënten
- 100 g koudgerookte zalm
- 150 g kwark voor op brood
- bieslook
- zout, peper
Bereiding
- Blenderen van de ingrediëntenDoe de plakjes gerookte zalm en de kwark in een kom. Mix met een staafmixer tot een gladde massa.
- De pasta op smaak brengenMeng de pasta met de gehakte bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: U kunt ook wat geraspte mierikswortel aan de pasta toevoegen voor een pittigere smaak.
Hoe serveer je de aromatische pasta?
De aromatische vispasta kun je het beste serveren op volkorenbrood. Dan is je ontbijt het meest voedzaam, want naast eiwitten en gezonde vetten levert het ook complexe koolhydraten, vezels en B-vitamines. Je kunt dus kiezen voor volkorenbrood, pumpernickel of grahambroodjes. Uiteraard zijn ook geroosterd brood of broodjes een goede keuze.
Vis pasta kan ook als snack worden geserveerd, bijvoorbeeld op crackers, maïstortilla’s, romaine sla, cichorei of in paprika bootjes.