Specialiteit uit Franken behoort tot de beste worsten ter wereld – bijna iedereen kent ze

Wereldwijd zijn talrijke worstsoorten erg populair. Volgens een internationale ranglijst behoort een worst uit Beieren tot de beste ter wereld.

Worstspecialiteit uit Franken behoort tot de beste ter wereld – en staat bovenaan de Duitse ranglijst

Voor de ranglijst van de 100 beste gekookte worstjes heeft de gerenommeerde culinaire gids Tasteatlas talrijke worstjes uit de hele wereld onder de loep genomen. De experts verkozen de Zuid-Afrikaanse worst Boerewors tot beste worst ter wereld. Deze is verkrijgbaar in de vorm van een spiraal en moet rundvlees bevatten. Op de tweede plaats eindigde de Spaanse chorizo. De derde plaats werd ingenomen door salsiccia, een delicatesse uit Italië.

Het duurt tot de zesde plaats voordat er een Duitse worst in de ranglijst van beste worsten ter wereld opduikt. Daar staan de Nürnberger Bratwürste vermeld. De beroemde specialiteit uit de regio Neurenberg geniet al lang internationale bekendheid. De geschiedenis ervan gaat eeuwen terug. De Neurenberger braadworst, die fijngemalen varkensvlees bevat, dankt zijn onmiskenbare smaak aan het kruid marjolein. Over de vraag welke braadworsttent de oudste ter wereld is, is onlangs een discussie ontstaan tussen Franken en Thüringen.

Plaats 1 tot en met 10: dit zijn de beste worsten ter wereld

  1. Boerewors (Zuid-Afrika)
  2. Chorizo (Spanje)
  3. Salsiccia (Italië)
  4. Sucuk (Turkije)
  5. Chistorra (Baskenland, Spanje)
  6. Nürnberger Bratwurst (Franken, Duitsland)
  7. Merguez (Algerije)
  8. Alheira de Mirandela (Mirandela, Portugal)
  9. Chorizo a la parrilla (Argentinië)
  10. Kiełbasa wędzona (Polen)
Deel je liefde