Snel gebak voor onverwachte gasten. Dit is altijd mijn troefkaart

Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat er onverwachts gasten langskwamen en je niets te bieden had. Door ervaring heb ik geleerd om altijd de ingrediënten voor dit gebak in de voorraadkast te hebben, want het is snel klaar en echt heerlijk.

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg:

  • 300 g bloem
  • 200 g koude boter
  • 70 g poedersuiker
  • 2 eidooiers

Voor de melkvulling:

  • 250 ml melk
  • 125 g suiker
  • 200 g boter
  • 250 g melkpoeder

Voor de chocoladeglazuur:

  • 100 ml melkchocolade
  • 50 ml slagroom

Stapsgewijze instructies:

  1. Meng in een kom de bloem, de in blokjes gesneden koude boter, de eidooiers en de poedersuiker. Kneed tot een homogene massa – u kunt dit met de hand doen of een mixer met deeghaken gebruiken. Als de massa klaar is, verdeel deze dan in drie gelijke delen, vorm er ballen van en wikkel deze in vershoudfolie. Leg ze minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Rol elke portie deeg na het koelen uit tot een dunne rechthoek van ongeveer 25 × 30 cm. Bak de plakken een voor een in een voorverwarmde oven op 180 °C. Prik voor het bakken met een vork op verschillende plaatsen in het deeg om ongewenste bobbels te voorkomen.
  3. Kook de melk met de suiker en laat vervolgens afkoelen. Klop ondertussen de boter tot een luchtige massa. Voeg geleidelijk, zonder te stoppen met kloppen, de afgekoelde melk toe. Voeg ten slotte in porties de melkpoeder toe en mix tot een homogene massa.
  4. Doe de melkchocolade en de slagroom in een kom boven een waterbad. Verwarm al roerend tot de ingrediënten zijn samengesmolten. Laat afkoelen.
  5. Verdeel een deel van de melkmassa gelijkmatig over de eerste cake. Bedek met een volgende cake en herhaal deze handeling. Verdeel de bereide chocoladeglazuur over de laatste laag van de massa.
  6. Zet de afgewerkte taart enkele uren in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Kruimelige cake in combinatie met een romige melkmassa en chocoladeglazuur is een recept voor succes. Dit dessert smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Ideaal voor familiebijeenkomsten, onverwachte bezoekjes of gewoon als snel zoet genot voor elke dag.

Deel je liefde