Sinaasappelkoekjes in de blender: zo maak je ze snel en makkelijk zonder boter en suiker

Sinaasappelkoekjes zijn meestal een snelle optie om thuis iets zoets te eten. Ze zijn een eenvoudig alternatief om te maken en vereisen binnen de bakkerij niet veel ingrediënten of ingewikkelde processen.

Veel minder dus met dit recept gemaakt in een blender, een apparaat dat het hele proces nog eenvoudiger maakt. De bereiding neemt naar schatting slechts 10 minuten in beslag, terwijl het bakproces tussen de 15 en 18 minuten kan duren.

Het recept voor sinaasappelkoekjes in de blender

Deze bereiding is genoeg voor 12 tot 15 koekjes. Er zijn ook een aantal extra tips om ze nog lekkerder te maken en er zowel in gezelschap als alleen van te genieten, samen met mate of koffie.

Ingrediënten

  • 1 kopje appelmoes (ter vervanging van boter).
  • ½ kopje honing of agavesiroop (suikervervanger).
  • 2 kopjes volkorenmeel of havermeel.
  • schil van 1 sinaasappel
  • 1 ei.
  • 1 theelepel bakpoeder.
  • Snufje zout.

Stap voor stap: hoe maak je sinaasappelkoekjes in een blender?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bereid een bakplaat voor met bakpapier.
  2. Verwerk de natte ingrediënten in de blender: voeg de appelmoes, honing en ei toe tot een gladde massa.
  3. Voeg de droge ingrediënten toe: bloem, bakpoeder, zout en sinaasappelschil. Mix een paar seconden tot het goed gemengd is.
  4. Vorm de koekjes: neem een deel van het mengsel met een lepel, giet het in de bakvorm en vorm er een ronde vorm van.
  5. Bak 15 tot 18 minuten of tot de randen goudbruin zijn.
  6. Laat een paar minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

Voor knapperigere koekjes rol je ze iets dunner uit voor het bakken. Je kunt er noten aan toevoegen. Ze kunnen tot 5 dagen bewaard worden in een luchtdichte pot.

Deel je liefde