Perfect gekookte eieren zijn een ware smaaksensatie. Ze zijn heerlijk als ontbijt, als onderdeel van een complete maaltijd om de dag mee te beginnen of als licht verteerbare en voedzame avondmaaltijd. Als je een Air Fryer in huis hebt, hoef je ze niet meer te koken – even in dit apparaat en je krijgt eieren die beter zijn dan je ooit had kunnen dromen.
Zachtgekookte eieren
Een zachtgekookt ei ontstaat doordat het eiwit volledig stolt, maar de dooier vloeibaar blijft. Om dit effect te bereiken in de Air Fryer, moet je de eieren 7 minuten in het apparaat plaatsen en ze bereiden op een temperatuur van 170 °C.
Eieren met gedeeltelijk gestold eigeel
Om een effect te verkrijgen waarbij het eigeel slechts gedeeltelijk gestold is en een deel nog vloeibaar blijft, moet u de eieren 10 minuten in de Air Fryer op 170 °C bereiden.
Hardgekookte eieren
Eieren waarvan zowel het eiwit als de dooier gestold zijn, noemen we hardgekookte eieren. Het bereiden van dergelijke eieren in de Air Fryer duurt 12 minuten bij een temperatuur van 170 °C.