Er is zojuist een nieuwe voedselwaarschuwing afgegeven. In de meest gegeten vis in heel is een parasiet aangetroffen: het is verboden om deze vis te eten.
De laatste tijd is er geen voedselwaarschuwing bekend zonder dat er meteen een andere volgt, wat angst en paniek veroorzaakt onder alle burgers. Sommige blijven onopgemerkt, terwijl andere vanwege hun enorme reikwijdte in het nieuws komen.
Een daarvan is de waarschuwing over de aanwezigheid van botulisme in bepaalde gerechten, waardoor veel mensen naar de eerste hulp zijn gegaan. Voor anderen was er niets meer aan te doen. De vergiftiging was ernstig en niet meer te genezen. Zoals u weet, zijn er slachtoffers gevallen als gevolg van deze vergiftiging.
Heel vaak worden kazen en andere voedingsmiddelen teruggeroepen vanwege de aanwezigheid van listeria en de bacterie Escherichia Coli. Beide zijn zeer, zeer gevaarlijk als ze niet op tijd worden gestopt. Maar ook visproducten blijven een voortdurende bron van angst.
Ja, u begrijpt het goed. Vis, vooral als deze niet goed wordt bewaard, kan bij degenen die deze eten ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit is het geval bij een vissoort die zeer gewaardeerd wordt en veel gegeten wordt . Het is een van de vissen die symbool staat voor de regionale kusten en de hoofdrol speelt in talrijke heerlijke recepten.
Alarm voor deze parasiet in de favoriete vis
bestaat een oude visserijtraditie, mede dankzij de prachtige ligging aan de Tyrreense Zee. Er zijn veel prachtige kusten en er waren talrijke vissersdorpen die eeuwenlang door de zee van voedsel werden voorzien. Het moet echter gezegd worden dat dit vandaag de dag nog steeds het geval is, met een aanbod van verschillende vissoorten.
Veel daarvan zijn zeer gewaardeerd, maar er is één soort die meer dan andere wordt gekocht en gegeten. Helaas is er de afgelopen uren een ernstige voedselwaarschuwing afgegeven die betrekking heeft op deze vis en die ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Daarom geldt er een absoluut verbod om deze vis te eten. Laten we eens kijken om welke vis het gaat.
Ansjovis: hoog microbiologisch risico
Het ministerie van Volksgezondheid heeft zojuist een voedselwaarschuwing afgegeven met betrekking tot ansjovis vanwege een hoog microbiologisch risico. Ja, u heeft het goed begrepen, helaas is er ook een verbod op het eten ervan ingesteld en worden alle burgers verzocht het product in kwestie terug te brengen naar de verkoper.
Het gaat om de Filetti di Alici IQF 5X900gr en in het bijzonder om partij 5084 met een houdbaarheidsdatum in januari 2027. Het product is verwerkt en verpakt door het bedrijf, gevestigd in Altidona in de provincie Fermo. Het geconstateerde probleem heeft te maken met de aanwezigheid van hoge histaminewaarden. Histamine kan zeer gevaarlijk zijn voor het menselijk lichaam.