Heb je trek, maar geen zin om te koken? Dan moet het snel gaan. Wij hebben het perfecte, eenvoudige gerecht voor je: een heerlijke pasta met champignons en courgette.
Pasta met champignons en courgette: als het snel moet gaan
Eenvoudige en snelle recepten zijn soms gewoon een redding als je grote honger hebt, maar weinig tijd om te koken. Dan vallen we terug op pannegerechten, die meestal eenvoudig te bereiden zijn, zoals deze pasta met champignons en courgette bijvoorbeeld. Deze combineert de altijd populaire pasta met seizoensgebonden ingrediënten (courgette en champignons) tot een feelgoodgerecht, waarbij kaas natuurlijk niet mag ontbreken. Maar laten we bij het begin beginnen.
Koop korte pasta zoals penne, courgette, champignons, feta, geraspte kaas, gepureerde tomaten en mediterrane kruiden en ga aan de slag. Kook eerst de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens de champignons en courgette in plakjes en hak de ui en knoflook fijn.
Fruit eerst de ui en knoflook in een pan en voeg dan de groenten toe. Bak alles en giet de tomatenpuree erbij. Breng de inhoud van de pan op smaak en laat de saus even sudderen, zodat deze kan indikken. Voeg vervolgens de gare pasta toe, strooi de verkruimelde feta erover en bedek alles met geraspte kaas. Laat de pan afgedekt een paar minuten op laag vuur sudderen tot de kaas gesmolten is. Nu kun je eindelijk eten!
Wil je liever een ovenschotel in plaats van een pastapannetje? Geen probleem, want dit recept is daar perfect voor. Doe het mengsel na het koken gewoon in een ingevette ovenschaal, strooi de kaas erover en bak alles 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden boven- en onderwarmte.
Noedels met champignons en courgette
Ingrediënten
- 350 g korte noedels, bijv. penne of fusilli
- zout
- 250 g champignons
- 1 grote courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 400 ml tomatenpuree
- peper naar smaak
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- 200 g feta
- 150 g geraspte kaas, bijvoorbeeld Gouda of mozzarella
- 2 el gehakte peterselie
Bereiding
- Kook de pasta in een pan met ruim zout water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Was de courgette en snijd deze ook in plakjes. Pel de ui en knoflook en hak beide fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook glazig, voeg dan de courgette en champignons toe en bak ze 5 minuten mee.
- Giet de tomatenpuree erbij, breng op smaak met zout, peper, oregano en basilicum en laat de saus even sudderen.
- Meng de pasta met de saus en strooi de feta erover.
- Bestrooi alles met de geraspte kaas en laat de pan afgedekt op laag vuur verder sudderen tot de kaas gesmolten is. Roer af en toe voorzichtig om, zodat niets aanbrandt.
- Serveer de pan bestrooid met verse peterselie.