Mensen lopen er in de winkel aan voorbij. Voedingsdeskundigen: deze pasta is voedzamer dan gewone pasta en helpt je om af te vallen

Mensen houden van pasta. Meestal kiezen ze voor tarwe- of volkorenpasta. Ze weten niet dat er in de schappen ook andere, veel gezondere pasta’s te vinden zijn, die een onschatbare hulp kunnen zijn bij het afvallen. Ontdek waarom.

Pasta komt vaak op menu voor. Het is een onmisbaar ingrediënt in veel verschillende gerechten, zoals ovenschotels of soepen. Het is eenvoudig en snel te bereiden en bovendien erg lekker. Meestal eten tarwe- of volkorenpasta.

Andere soorten laten ze in de winkel links liggen. Dat is een grote fout. Voedingsdeskundigen wijzen erop dat deze ondergewaardeerde pasta’s juist het gezondst zijn. Ze bevatten veel waardevolle micro-elementen en helpen bij het afvallen. Ontdek welke pasta’s u helpen om af te vallen. De keuze van de experts zal u verrassen.

Welke pasta is het beste?

Traditionele pasta van tarwemeel heeft een hoge glycemische index. Dit betekent dat het de bloedsuikerspiegel snel verhoogt. Het geeft geen langdurig verzadigd gevoel. Dat verdwijnt net zo snel als het komt. Als gevolg daarvan grijpen we naar volgende porties of ongezonde snacks om onze honger te stillen. Dit gedrag leidt vaak tot een hoge calorie-inname en gewichtstoename. Daarom raden voedingsdeskundigen aan om pasta van peulvruchten, zoals linzen, kikkererwten of groene erwten, in het dieet op te nemen. Zoals voedingsdeskundige Katarzyna Blazheevska-Stur opmerkt, bevatten deze veel meer eiwitten en vezels dan hun klassieke tegenhangers. Deze twee componenten spelen een zeer belangrijke rol in het afslankproces. Ze ondersteunen de werking van het spijsverteringsstelsel. Ze hebben een positieve invloed op de werking van de darmen. Ze verbeteren de peristaltiek en reguleren de ritme van de stoelgang, waardoor constipatie en een opgeblazen gevoel worden voorkomen. Tegelijkertijd versnellen ze de verbranding van calorieën en stillen ze langdurig het hongergevoel.

Dit is een extra manier om onze dagelijkse voeding te verrijken en te variëren met groenten. Het kan een goed alternatief zijn om de consumptie van gewone tarwepasta te verminderen, benadrukt de expert in een van de berichten op zijn blog.

Andere voordelen van peulvruchtenpasta

Op haar beurt wijst diëtiste Ivona Kibil in een bericht op sociale media erop dat peulvruchtenpasta de ontwikkeling van “nuttige” bacteriën in de darmen bevordert. Zo versterkt het indirect de afweermechanismen van het lichaam in de strijd tegen infecties, vermindert het ontstekingen en verlaagt het het risico op veel gevaarlijke ziekten, waaronder kanker.Pasta van peulvruchten is ook een goede bron van ijzer en bevat geen gluten, waardoor het een uitstekende keuze is voor een glutenvrij dieet. Bovendien is het heel snel klaar. In slechts enkele minuten is het gerecht klaar, concludeert de specialist.

Deel je liefde