Kip piccata met citroen- en kappertjessaus – Eenvoudig en heerlijk, klaar in 25 minuten

Kip piccata is een klassiek Italiaans-Amerikaans recept met citroen-, boter- en kappertjessaus dat gemakkelijk thuis te bereiden is. In minder dan een half uur kunnen we genieten van een licht, aromatisch en heerlijk gerecht, ideaal voor elke dag, maar ook voor speciale gelegenheden. Het recept voor kip piccata kan worden bereid met room voor een rijkere textuur, of zonder room voor een lichtere versie – in elk geval is het een smakelijk idee dat perfect past bij aardappelpuree, pasta of risotto.

Wat is kip piccata?

Kip piccata is in de pan gebakken kipfilet met een frisse en tegelijkertijd rijke saus van boter, citroen en kappertjes. Het geheim van het recept is de juiste balans tussen de zuurheid van de citroen en de boterachtige textuur van de saus. We kunnen het op twee manieren bereiden: met room voor een romigere textuur of zonder, voor een lichtere smaak.

Wat hebben we nodig voor het recept voor kip piccata

  • Kipfilet in dunne plakjes gesneden
  • Knoflookpoeder, zout en peper
  • Bloem om te paneren
  • Olijfolie en boter
  • Kippenbouillon of witte wijn
  • Vers citroensap en citroenschil
  • Kappertjes
  • Room (optioneel)
  • Verse peterselie

Stap voor stap

  1. Snijd de kipfilets doormidden, bestrooi ze met zout, peper en knoflook en wentel ze door de bloem.
  2. Bak ze in olie en boter tot ze kleur krijgen en zet ze apart.
  3. Voeg in dezelfde pan bouillon, citroen, boter en kappertjes toe en schraap de lekkere gekarameliseerde stukjes eruit.
  4. Optioneel kunnen we room toevoegen voor een rijkere saus.
  5. We doen het kipvlees er weer bij en laten het sudderen tot de saus is ingedikt.

Waar past kip piccata bij?

Het past uitstekend bij aardappelpuree, sperziebonen, boterrijst of zelfs pasta. Voor een meer gastronomisch resultaat kunt u het serveren met risotto en afmaken met versgeraspte parmezaanse kaas.

Deel je liefde