Kikkererwtenballetjes met tonijn en ricotta

Kikkererwtenballetjes met tonijn en ricotta een variant, of beter gezegd een mix tussen mijn KIKKERERWTENBALLETJES en mijn TONIJNBALLETJES MET RICOTTA en natuurlijk supergemakkelijk en supersnel, want je hoeft alleen maar alles in de blender te doen, aan te zetten en binnen een paar seconden heb je het deeg voor je kikkererwtenballetjes met tonijn en ricotta! Als je van recepten met BONENBALLETJES houdt, dan zijn deze echt iets voor jou! Je kunt ze in de pan of in de oven bakken, helemaal naar eigen smaak, perfect als last-minute avondmaaltijd! Als je deze balletjes wilt maken, kun je de kikkererwten vervangen door bonen en zo BONENBALLETJES met tonijn en ricotta maken, maar probeer ze zeker eens, want ze zijn echt heerlijk! Hebben jullie alle ingrediënten al in huis? Ik denk van wel, maak dan samen met mij de kikkererwtenballetjes met tonijn en ricotta en laat me weten of jullie ze lekker vonden!

Ingrediënten

Voor de balletjes:

  • 260 g gekookte kikkererwten
  • 100 g ricotta
  • 80 g tonijn in olie
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • peterselie
  • extra vergine olijfolie
  • zout
  • peper

Voor het paneren:

paneermeel

Bereiding

DE KIKKERERWTEN: u kunt voorgekookte kikkererwten uit blik gebruiken, zoals ik heb gedaan. Giet ze af en spoel ze af onder de kraan. U kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken. Laat ze dan 12 uur in koud water weken en kook ze vervolgens in ruim water met een beetje zout gedurende ongeveer 45 tot 50 minuten.

Ik heb kikkererwten uit blik gebruikt.

Voor het deeg van de balletjes:

Doe de kikkererwten in de blender.

Voeg de uitgelekte tonijn in olie en de gewassen en schoongemaakte peterselie toe.

Kikkererwtenballetjes met tonijn en ricotta

Voeg ook de ricotta en de geraspte Parmezaanse kaas toe en mix alles een eerste keer.

Kikkererwtenballetjes met tonijn en ricotta

Voeg zout en peper toe en mix alles goed door elkaar.

Het deeg voor de balletjes is klaar.

Voor de balletjes:

Neem met vochtige handen een portie deeg en vorm balletjes.

Druk elk balletje plat in de palm van je hand.

Haal alle balletjes van kikkererwten, tonijn en ricotta door de paneermeel en druk ze met je handen aan zodat het paneermeel goed blijft plakken.

Paneer alle balletjes en zet ze apart.

Om de balletjes van kikkererwten, tonijn en ricotta te bakken:

Verhit twee of drie eetlepels extra vergine olijfolie in een antiaanbakpan.

Leg de balletjes van kikkererwten, tonijn en ricotta in de pan en bak ze aan beide kanten ongeveer 5 minuten, dep ze vervolgens droog met keukenpapier.

VARIATIES EN TIPS:

U kunt de kikkererwtenballetjes met tonijn en ricotta ook bakken in een voorverwarmde heteluchtoven op 200 °C gedurende ongeveer 15 minuten, besprenkeld met extra vergine olijfolie en halverwege de baktijd omdraaien.

Als het deeg van de balletjes te zacht lijkt, kunt u een eetlepel paneermeel toevoegen.

U kunt glutenvrij paneermeel gebruiken.

Er zijn geen eieren nodig voor het deeg van de balletjes of om ze te paneren.

U kunt citroenschil of een teentje gehakte knoflook toevoegen om de balletjes op smaak te brengen.

U kunt de balletjes met tonijn en ricotta ook paneren met de KNAPPERIGE PANEERMEEL VAN OMA.

Ik raad u af om het paneermeel te vervangen door bloem, anders worden ze plakkerig en kleverig.

Je kunt de balletjes ook door het geklopte ei halen voordat je ze paneert.

Deel je liefde