Ik maak deze fantastische cake zonder bakken vaak in het weekend. Hij bestaat uit drie heerlijke lagen

Het weekend staat garant voor veel plezier! Een daarvan is ongetwijfeld deze fantastische cake. Mijn hele familie is er dol op, omdat hij uit drie lagen bestaat, die elk op hun eigen manier lekker zijn. Ik hoef niets te bakken, alleen even te wachten tot de lagen zijn gestold.

In het weekend is er meer tijd voor plezier, dus bak ik meestal een taart. Een van de favorieten van mijn familie is een taart die bestaat uit knapperig deeg, vruchtengelei en luchtige schuim. Dat is niet zo vreemd, want deze combinatie ziet er niet alleen smakelijk uit, maar heeft ook een gevarieerde structuur en smaakt heerlijk.

Hoe maak je een bodem voor een taart zonder te bakken?

Ik maak de bodem voor een taart zonder te bakken van koekjes. Als ik geen tijd heb, leg ik ze gewoon op de bodem van de vorm. Maar ik maak er liever een bodem van die eruitziet als kruimeldeeg. Ik neem dan koekjes of crackers, mix ze tot poeder en meng ze met gesmolten boter. Ik bedek de bodem van de vorm met het mengsel, druk het geheel aan met een lepel en zet het 30 minuten in de koelkast. Na deze tijd kan de volgende laag cake op de bodem worden gelegd.

Hoe maak je een gelaagde cake met fruit en schuim?

De eerste laag van mijn weekendtaart is een kruimelige bodem. Daarop leg ik fruit gemengd met gelei. Het fruit varieert, afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is en ik bij de hand heb. Nu kies ik graag voor perziken of nectarines en meng ik die met gelei. Maar geen perzikgelei, maar sinaasappelgelei, omdat die zuurder is en een meer uitgesproken smaak heeft. Als de tweede laag gestold is, bedek ik deze met slagroom met gelatine. Na goed afkoelen is de taart klaar om te serveren.

Recept:Taart met gelei en schuim

Ingrediënten

Bodem:

  • 150 g koekjes
  • 80 g boter

Fruitlaag:

  • 4-5 rijpe, stevige perziken
  • 2 sinaasappelgelei
  • 700 ml heet water

Slagroom:

  • 400 ml room 30%
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 theelepels gelatine

Bereiding

  1. Bereiding van de bodemMix de koekjes tot zand. Meng met gesmolten boter. Doe het mengsel in een taartvorm, druk het aan met een lepel en zet het 30 minuten in de koelkast.
  2. Bereiding van de geleiLos de gelei op in heet water en laat afkoelen. Was de perziken, snijd een kruisje in de schil en dompel de vruchten onder in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water en verwijder de schil. Snijd elke vrucht in vieren, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng het fruit met de stollende gelei, giet het op de kruimelige bodem en laat het afkoelen in de koelkast.
  3. Bereiding van het schuimWeek de gelatine in 3 eetlepels koud water, verwarm het tot het is opgelost en laat het afkoelen. Klop de slagroom stijf met poedersuiker en vanillesuiker. Voeg aan het einde van het kloppen de opgeloste gelatine in een dun straaltje toe en mix op lage snelheid. Verdeel het mengsel over de laag gelei met fruit en strijk het glad. Laat de taart afkoelen in de koelkast.

Een andere versie van de taart met fruit en schuim

Je kunt een cake zonder bakken met fruit en schuim ook op een iets andere manier bereiden. Je kunt de verkruimelde koekjes niet met gesmolten boter mengen, maar met vloeibare chocolade. Zo ontstaat een vrij zoete, chocoladeachtige bodem. Je kunt de perziken vervangen door frambozen of pitloze druiven. Pas de smaak van de gelei aan het fruit aan. Het is de moeite waard om de slagroom te mengen met mascarpone, waardoor het mengsel romiger wordt.

Deel je liefde