Ik dompel de plakjes in het beslag en bak ze goudbruin. Het beslag rijst zonder een grammetje gist

Er zullen zeker mensen zijn die zin hebben in appelpannenkoekjes. Maak ze deze keer eens in een iets andere versie: in de vorm van schijfjes omhuld met luchtig beslag. Ze zien eruit als donuts, maar bevatten grote stukken appel.

Gerechten zoals pannenkoeken met appels bieden de gelegenheid om met het hele gezin in de keuken aan de slag te gaan. Kinderen vinden het erg leuk om appels in beslag te dopen of de kant-en-klare pannenkoeken met poedersuiker te bestrooien. Het maakt niet uit dat de keuken eruitziet alsof er een tornado doorheen is geraasd. Juist zulke maaltijden roepen later de mooiste herinneringen op.

Recept voor appels in beslag

Je kunt een snufje kaneel aan het beslag toevoegen. Kies harde appels, zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen.

Ingrediënten:

  • 1 kopje bloem,
  • 3/4 kopje melk,
  • 2 eieren,
  • 1 pakje vanillesuiker,
  • een halve theelepel bakpoeder,
  • een snufje zout,
  • 3-4 zure appels,
  • bakvet,
  • poedersuiker om te bestrooien.

Bereiding:

  1. Doe de bloem in een grote kom, giet er de melk bij, breek 2 eieren, voeg de vanillesuiker, het bakpoeder en een snufje zout toe. Mix tot een dik pannenkoekenbeslag. Laat 10 minuten rusten.
  2. Schil ondertussen de appels en snijd ze in schijfjes, inclusief het klokhuis. Snijd daarna pas het klokhuis uit het midden.
  3. Verhit olie of geklaarde boter in een koekenpan. Doop de appelschijfjes een voor een in het beslag en leg ze in het hete vet.
  4. Bak ze in porties aan beide kanten goudbruin.
  5. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Deel je liefde