Hoe witte rijst zacht en luchtig te koken, zelfs met goedkope rijst!

Veel mensen denken dat het koken van witte rijst heel eenvoudig is: gewoon de rijst wassen, water toevoegen en op de knop van de rijstkoker drukken. Dat klopt, het lijkt inderdaad eenvoudig, maar het resultaat is niet altijd mooi luchtig en zacht. Soms wordt de rijst hard, kleverig of klonterig.

Er is echter een eenvoudigere manier om ervoor te zorgen dat witte rijst mooi, zacht en losjes wordt, zelfs als je gewone rijst gebruikt. Je hebt geen dure rijst nodig om een lekkere smaak te krijgen, alleen een paar extra ingrediënten en de juiste techniek.

HOE WITTE RIJST ZACHT EN LOS TE KOKEN

Ingrediënten:

  • Rijst (elk merk is goed)
  • Bakolie (verhouding 1:1, 1 grote lepel olie per 1 pot rijst)
  • Zout (verhouding 1:1, 1 kleine lepel zout per 1 pot rijst)
  • Pandanblad

Werkwijze:

  1. Was de rijst zoals gewoonlijk.
  2. Voeg de olie, het zout en het pandanblad toe. Roer een beetje zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Meet het water op met deze eenvoudige methode: druk uw vinger tot aan de bodem van de pan, markeer het oppervlak van de rijst met uw duim. Til uw vinger op, plaats deze op het oppervlak van de rijst en vul vervolgens water aan tot het niveau dat u met uw duim hebt gemarkeerd.
  4. Kook de rijst zoals gewoonlijk in een elektrische rijstkoker of op een gasfornuis.
Deel je liefde