Het lekkerste dessert met koffie dat een zomerhit is: de rijke en makkelijk te maken tiramisu log.

Tiramisu log combineert de intense smaak van koffie met de romigheid van mascarpone en room in een frisse en lichte versie van de Italiaanse klassieker.

Fris tiramisu log recept met zachte room en rijke smaak

De zomer vraagt om koude desserts vol smaak, en een van de meest virale van dit uur is de tiramisu log met koffie die Esbieta heeft gedeeld op haar kanaal Recetas de Esbieta. Het werd slechts 17 uur geleden gepubliceerd en is al meer dan 124.000 keer bekeken, wat het succes onder liefhebbers van thuis bakken bevestigt.

Het is een lichte en kleurrijke versie van de Italiaanse klassieker, die de smaak van koffie combineert met de zachtheid van mascarpone en room. Een recept dat je zal veroveren door zijn eenvoud, versheid en logvormige presentatie, ideaal voor familiefeesten of speciale zomerdiners.

Ingrediënten voor de tiramisu

  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 125 ml koffie
  • 100 g bloem
  • 5 g cacao
  • 1 snuifje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 20 ml olie
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml room
  • 40 g poedersuiker

Gemakkelijk te vinden ingrediënten die, wanneer ze gecombineerd worden, een fris en elegant dessert bieden met alle smaak van de klassieke tiramisu, maar in een andere en zeer zomerse versie.

Stap-voor-stap bereiding van de tiramisu log

  1. Maak een luchtig beslag van ei, melk, bloem, cacao, zout, suiker en olie. Spreid uit op een bakplaat en bak of gaar tot een dunne, flexibele lap.
  2. Week de deeglap in koffie om hem zijn karakteristieke smaak te geven.
  3. Klop de slagroom op met de poedersuiker en meng met de mascarpone tot de slagroom glad en stevig is.
  4. Verdeel de room over het bladerdeeg en rol op tot een boomstam.
  5. Versier naar smaak met cacaopoeder of chocoladeschaafsel.
  6. Laat voor het serveren afkoelen in de koelkast voor een frisse en stevige textuur.

Het resultaat is een frisse, romige tiramisu met een intense koffiesmaak, perfect voor wie op zoek is naar een dessert dat anders is dan de klassieke tiramisu, maar net zo onweerstaanbaar. Dankzij het rolformaat is het een zeer praktische optie om aan te snijden en te delen in de zomer.

Deel je liefde