Elk weekend bak ik een plaat van deze cheesecake. Zo romig hebben jullie nog nooit gegeten

Er is niets beter dan een huis dat naar cake ruikt en als je twijfelt over welke cake je in het weekend aan je dierbaren wilt serveren, kun je opgelucht ademhalen. Cheesecake is een klassieker, toch? Maar deze cheesecake is nog veel beter. Hij is romig, delicaat en smelt letterlijk in je mond. Melk speelt hier de hoofdrol. Maar het gaat hier niet om melk uit een pak, hoewel dat ook van pas komt.

Het favoriete gebakje van de Polen? Natuurlijk cheesecake. Er zijn echter talloze recepten voor cheesecake, dus we kunnen naar hartenlust kiezen en steeds nieuwe recepten uitproberen. Ons recept van vandaag is echter niet alleen bijzonder vanwege de heerlijke smaak en romige textuur. Lieve mensen, het is onmogelijk dat cheesecake met melkpoeder niet lukt. Als je van eenvoudige recepten houdt of een keukenleek bent, dan zal dit gebak zeker voor altijd bij je blijven.

Cheesecake met melkpoeder. Dit gebak kan niet mislukken

Ingrediënten:

  • 1 kg fijngemalen kwark (je kunt kwark uit een bakje gebruiken),
  • 6 middelgrote eieren,
  • 1 pakje biscuits of biscuitjes,
  • 200 g suiker,
  • 200 g melkpoeder,
  • 1,5 kopje melk (bij voorkeur halfvolle),
  • 2 theelepels vanillesuiker,
  • 3/4 kopje olie,
  • 2 pakjes vanillepudding.

Cheesecake met melkpoeder – bereiding:

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Neem vervolgens een grote kom. Voeg de kwark, het gezeefde melkpoeder en de van het eiwit gescheiden eidooiers toe, strooi de puddingpoeders en de vanillesuiker erbij. Mix alles tot een gladde massa. Giet vervolgens geleidelijk de olie en melk erbij, zonder te stoppen met mixen.
  2. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg geleidelijk de suiker toe aan het opgeklopte eiwit. Voeg het opgeklopte eiwit voorzichtig toe aan het kaasmengsel en meng voorzichtig met een spatel, zodat het eiwit zijn luchtigheid behoudt.
  3. Bereid een bakvorm voor en bekleed deze met bakpapier. Leg de koekjes (je kunt ze in een keukenmachine met gesmolten boter malen) of biscuitjes dicht op elkaar op de bodem en giet voorzichtig het kaasmengsel erover. Bak een uur in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de cheesecake na het bakken nog 15 minuten in de warme oven staan. Bestrooi de cheesecake na het afkoelen met poedersuiker of giet er een glazuur naar keuze overheen.
Deel je liefde