Als je in het weekend zin hebt in iets zoets, maar geen tijd hebt om uitgebreid te bakken, maak dan een cake met perziken. In het zomerseizoen kun je vers fruit gebruiken, maar dat is een meer arbeidsintensieve variant. Maak het in je vrije tijd. Een snel, lekker cakeje voor het weekend kun je met succes maken met perziken uit blik.
Ingrediënten
Ingrediënten voor het cakeje:
- 250 g boter
- 200 g suiker
- 6 eieren
- 280 g bloem
- 2 pakjes suikervrije vanillepudding (2x40g)
- 2 theelepels bakpoeder
Ingrediënten voor de kruimellaag:
- 150 g tarwebloem
- 100 g boter
- 75 g suiker
Extra
- 1 groot blik perziken op siroop (820 g)
- poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakplaat van 25 x 40 cm in en bestrooi deze met paneermeel.
- Verwarm alle ingrediënten tot kamertemperatuur. Giet de perziken af en snijd ze in kleinere stukjes.
- Maak de kruimellaag. Meng de bloem met de suiker. Voeg de zachte boter toe. Vorm de kruimeldeeg door de ingrediënten met je handen te mengen. Kneed het niet tot een homogene massa. Zet het losse deeg in de koelkast terwijl je verdergaat met de bereiding.
- Maak het deeg. Klop de zachte boter met de suiker tot een lichte, luchtige massa. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe.
- Zeef de bloem in een kom. Meng met de pudding en het bakpoeder.
- Voeg de droge ingrediënten in porties toe aan het mengsel. Roer met een spatel – alleen tot de ingrediënten zijn gemengd.
- Doe het deeg in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig. Druk stukjes perzik in het deeg. Bestrooi het geheel met de crumble.
- Zet de cake in de oven. Bak 45-50 minuten (tot een satéprikker er droog uitkomt).
- Als de cake volledig is afgekoeld, bestrooi je hem met poedersuiker.