Deze sardines in blik zijn het beste om in de winkel te kopen voor uw gezondheid

We vertellen u welke informatie u op de blikken sardines moet zoeken om de juiste keuze te maken bij het kopen.

Ingeblikte sardines hebben alles om te behagen! Het gaat hier niet om een esthetische overweging, ook al zijn sommige blikken echte kleine kunstwerkjes! Sommige mensen aarzelen dan ook niet om ze te verzamelen. Als kers op de taart zijn sommige producten zelfs van een bepaald oogstjaar!

Ingeblikte sardines kunnen namelijk nog lang na de aangegeven datum worden geconsumeerd. Ze zijn al heel lang houdbaar. Dat is een groot voordeel voor dit product, dat je altijd in de keukenkast kunt hebben staan voor recepten die je snel wilt maken.

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, zijn sardines in blik zeer veelzijdig. Ze kunnen naturel worden gegeten, bijvoorbeeld met een sneetje lekker brood. Ze passen goed bij diverse voorgerechten en kunnen natuurlijk ook worden gekookt.

De voordelen van sardines uit blik

Sardines uit blik zijn een bron van eiwitten die zowel voordelig als kwalitatief zijn. Gezien de voortdurende daling van de koopkracht is dit precies het soort product dat interessant is om te gebruiken! Bovendien vallen sardines onder de aanbevelingen van het ANSES, dat mensen aanmoedigt om meer vis te eten.

Het is namelijk aan te raden om twee keer per week vis op het menu te zetten. Om voldoende omega 3 binnen te krijgen, kunt u het beste om de beurt kiezen voor vette vis. Eén blikje sardines dekt ruimschoots de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze voor het lichaam zeer waardevolle vetzuren.

We denken natuurlijk aan zalm en tonijn. Helaas worden deze soorten overbevist en is er wereldwijd een enorme vraag naar. De omstandigheden waarin ze worden gevangen, gekweekt en geëxporteerd, zijn allemaal schadelijk voor het milieu. Bovendien zijn deze grote roofdieren aan het einde van de voedselketen in hoge mate verontreinigd met verschillende giftige stoffen.

De beste keuze

Sardines komen weer als winnaar uit de bus, omdat ze veel minder worden blootgesteld aan verschillende verontreinigende stoffen (waaronder zware metalen). Dat betekent echter niet dat je zomaar elke conservenpot moet kopen. Je kunt alvast de voorkeur geven aan Franse producten afkomstig van de visserij in de Atlantische Oceaan, die over het algemeen milieuvriendelijker is.

Net als bij andere producten geldt: hoe korter de lijst met ingrediënten, hoe beter! Het kan ook interessant zijn om de voorkeur te geven aan sardines in pure olijfolie. Om de aankoop te vereenvoudigen, kunt u ook vertrouwen op keurmerken en andere officiële aanduidingen (let op marketingbenamingen).

In dit verband is het Label Rouge voor sardines een betrouwbare indicatie voor een gezond en kwalitatief product. Het voldoet namelijk aan strengere eisen met betrekking tot de herkomst van de vis, de bereidingswijze en het vetgehalte in het eindproduct.

Deel je liefde