Een Italiaans dessert met een licht citrusaccent, perfect om bij elke gelegenheid te serveren.
Vandaag heb ik een citroentiramisu voor jullie, een van de bekendste varianten van dit populaire Italiaanse dessert. Het is iets verfrissender dan het traditionele recept en bevat geen eieren, waardoor het ideaal is voor in de zomer. Als je van citroen houdt, zul je dit dessert met zijn aantrekkelijke citroensmaak zeker waarderen. Het is een eenvoudig recept dat geen enkele moeite kost en bovendien in een mum van tijd klaar is.
Ingrediënten
- Rechthoekige bakvorm van 22 cm lang
- Lange vingerkoekjes
- 250 g mascarpone
- 300 g gecondenseerde melk
- 100 ml citroensap (2 citroenen)
- Schil van de twee citroenen
- Melk
Bereiding
- We beginnen met het maken van de citroencrème. Doe hiervoor de mascarpone, de gecondenseerde melk en de citroenschil in een kom, meng alles goed door elkaar en voeg het citroensap toe.
- Klop het mengsel goed door. Bewaar een kwart en doe dit in een spuitzak. We zetten dit in de koelkast om later de tiramisu te versieren.
- We bekleden de bakvorm met vershoudfolie en gieten de helft van de crème erin, bedekken dit met goed in melk gedrenkte biscuitjes en gieten de rest van de crème eroverheen. We bedekken dit met meer in melk gedrenkte biscuitjes. We bedekken het geheel met vershoudfolie en zetten het minstens 4 uur in de koelkast.
- Haal het uit de vorm, verwijder de vershoudfolie en versier de bovenkant met de crème uit de spuitzak en enkele schijfjes citroen.