Deze intens chocoladeachtige, smeuïge en luchtige taart met een zuurtje van frambozenjam en vers fruit is een ware smaakbeleving. Hieronder vindt u het recept voor dit heerlijke en indrukwekkende dessert.
De intense, bittere chocolade in combinatie met de verfrissende zoetheid van frambozen zorgt voor een unieke smaakbeleving en maakt altijd indruk. Het cakeje uit onderstaand recept kan ook worden gebruikt als basis voor een taart.
Hoe maak je een chocoladetaart met frambozen?
Het maken van een chocoladetaart met frambozen is heel eenvoudig. De ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. Zeef de droge ingrediënten in een grote kom, smelt de chocolade, laat deze afkoelen en meng deze met de rest van de natte ingrediënten. Roer het beslag vervolgens met een lepel, vork of garde (optioneel kun je het beslag ook mixen, maar dan op de laagste stand). Mijn chocoladetaart bevat een extra ingrediënt dat ervoor zorgt dat hij erg vochtig is en een delicate, fruitige smaak heeft. Ik voeg er zelfgemaakte frambozenjam aan toe (gezeefd om pitjes te verwijderen). Door de zoete confituur kun je de hoeveelheid toegevoegde suiker verminderen tot slechts 1/2 kopje. Als je de voorkeur geeft aan een chocoladetaart met een zeer zoete smaak, voeg dan 3/4 kopje suiker toe of vervang de chocolade door melkchocolade.
Ik bak de cake in een cakevorm met een diameter van 22-24 cm.
Recept:Chocoladetaart met frambozen
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 2 kopjes tarwebloem
- 3 middelgrote eieren
- 1 kopje romige natuuryoghurt
- 1/2 kopje plantaardige olie
- 1/2 kopje fijne suiker
- 1/2 kopje frambozenjam
- 4 eetlepels cacao
- 1 reep pure chocolade
- 2 theelepels bakpoeder
Voor het glazuur:
- 1 reep pure chocolade
- 3 eetlepels slagroom 30%
- 1 eetlepel boter
Extra:
- 300 g verse frambozen
Bereiding
- Bereiding van de droge ingrediëntenDoe de suiker in een grote kom en zeef vervolgens de bloem met het bakpoeder en de cacao erbij. Meng de gezeefde ingrediënten.
- Bereiding van de natte ingrediëntenSmelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Meng in een kom de eieren, yoghurt, frambozenjam en olie. Voeg de afgekoelde chocolade toe en meng.
- De droge en natte ingrediënten mengenVoeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een homogeen geheel.
- BakkenDoe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak ongeveer 45 minuten op 180 graden Celsius (boven- en onderwarmte, zonder hetelucht) tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat de chocoladetaart 10 minuten in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier staan, haal hem er dan uit en laat hem afkoelen.
- Decoreren en afkoelenSmelt de chocolade au bain-marie. Voeg de slagroom en boter toe en roer tot een gelijkmatige, glanzende glazuur ontstaat. Bedek de bovenkant en zijkanten van de cake met het glazuur. Leg de frambozen op de bovenkant. Dek de taart af met een stolp en zet hem 30 minuten in de koelkast, zodat de glazuurlaag kan stollen. Serveer de chocoladetaart met frambozen licht gekoeld.