Aubergines alla pizzaiola in de pan, zonder oven, en gegarandeerd om je bord mee schoon te vegen!

Aubergines alla pizzaiola in de pan zonder oven is een heel eenvoudig recept, dat in minder dan een half uur klaar is zonder de oven aan te zetten en zonder stress.

Ze doen denken aan aubergines alla parmigiana in een lichtere versie, omdat de aubergines eerst worden gegrild en niet gefrituurd.

Ze zijn smeltend en erg smakelijk en worden bereid met een paar ingrediënten die je meestal in de voorraadkast hebt staan, en je kunt er zeker van zijn dat je je bord schoon eet.

Ideaal om te serveren als hoofdgerecht of als warm buffet.

Ingrediënten voor de bereiding van aubergines alla pizzaiola in de pan zonder oven

  • 2 auberginesKoop
  • 400 g tomatenpureeKoop
  • 180 g mozzarellaKoop
  • 40 g geraspte parmezaanse kaasKoop
  • naar smaak extra vergine olijfolieKoop

Benodigdheden

  • 1 MandolineKoop
  • 1 KoekenpanKoop
  • KeukenpapierKoop
  • 1 GrillroosterKoop

Stappen voor de bereiding van aubergines alla pizzaiola in de pan zonder oven

Kies verse, stevige aubergines.

Was de aubergines eerst grondig onder stromend water. Dep ze droog met keukenpapier en snijd ze met een mandoline in plakjes van ongeveer een halve centimeter.

Verhit een gietijzeren rooster of grillpan en bak de aubergines.

Breng in een kom de tomatensaus op smaak met zout en extra vergine olijfolie en voeg naar smaak gedroogde oregano toe.

Neem een pan met een diameter van 28 cm en maak een laagje gekruide tomatensaus, een laagje gegrilde aubergines, nog een laagje tomatensaus, in blokjes gesneden mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas.

Herhaal nog een identieke laag, dek af en bak ongeveer 15-20 minuten op laag vuur, of tot de mozzarella smelt en draderig wordt.

Serveer warm, direct in de pan of op een bord, met brood om de saus mee op te deppen. Eet smakelijk bij Barbara.

Bewaring en tips

Bewaar 2-3 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Verwarm het op het moment zelf in een pan of in een heteluchtfriteuse om de juiste consistentie te behouden.

Je kunt aan het einde van de bereiding verse basilicum toevoegen.

Deel je liefde