Hoewel de traditionele fideuá wordt bereid met vis en zeevruchten, bewijst deze versie met vlees dat het recept op even smakelijke manieren kan worden geherinterpreteerd. Fideuá met vlees, perfect om te delen, wordt een van die ideale gerechten als je gasten thuis hebt of een gezellige avond met het gezin wilt doorbrengen, op elke dag van de week.
Fideuá is een van die zondagse gerechten die de hele familie samenbrengt aan tafel. Hoewel de oorsprong verbonden is met de zee en vissers, zoals de fideuá uit Gandía laat zien, kan het recept worden aangepast aan ander voedsel, zoals varkensvlees.
De sleutel is een goede sofrito basis, een smakelijke bouillon en het precies goed koken van de noedels zodat ze precies goed zijn en alle smaak absorberen. Het resultaat is een superlekkere fideuá, met een zachte textuur.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Dikke noedels 400 g
- Varkenslende 300 g
- Iberische varkensschouder 350 g
- Ui1
- Teentjes knoflook 2
- Tomatensaus 100 ml
- Rode peper 1
- Italiaanse groene peper 1
- Chorizo paprika pulp 30 g
- Vleesbouillon 750 ml
- Paprikapoeder
- Olijfolie
- Zout
- Gemalen zwarte peper
Hoe maak ik vlees fideuá
Hak eerst het vlees fijn en kruid het met peper en zout. Bak het vlees in een pan met een scheutje olijfolie. Haal uit de pan en zet apart.
Rooster in dezelfde pan de noedels 1 minuut op hoog vuur. Haal de noedels uit de pan en zet apart. Verwarm de bouillon.
Fruit de gepelde en fijngesneden knoflook en ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprikablokjes toe en bak nog eens 5 minuten.
Voeg het paprikapoeder en het vlees van de chorizopeper toe en meng goed voordat u de tomatensaus toevoegt.
Voeg de noedels toe en meng goed met de saus. Giet de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Voeg het vlees 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe.
Waarmee vergezelt u het vlees fideua?
Het beste bij dit gerecht is een eenvoudige groene salade of een goede tomatensalade. We kunnen ook een esgarraet serveren als voorgerecht.