Wat is het doel van het drogen van kiwischillen en hoe kunnen ze thuis worden gebruikt?

Kiwischillen kunnen worden getransformeerd in een natuurlijke bron vol voordelen als ze worden gedroogd in de zon.

De kiwi is een van de meest voedzame vruchten, maar weinig mensen weten dat de schil ook op een heel praktische manier kan worden gebruikt. Als je ze in de zon laat drogen, concentreren ze antioxidanten en vitaminen die ze tot een natuurlijke bondgenoot in het dagelijks leven maken.

Wat is het doel van het drogen van kiwischillen en hoe gebruik je ze thuis?

De grote vraag is: waar worden gedroogde kiwischillen voor gebruikt? De meest voorkomende toepassingen zijn de bereiding van kruidenthee, de productie van natuurlijke meststoffen en zelfs als smaakmaker voor thuis. Het is een eenvoudige manier om het beste te maken van iets dat normaal gesproken in de vuilnisbak belandt.

Enkele van de meest praktische toepassingen van de gedroogde schillen zijn:

  • Infusies en natuurlijke thee: ze geven een milde, zure smaak en antioxidanten.
  • Meststof voor thuis: geplet en gemengd met aarde verrijken ze planten met mineralen.
  • Luchtverfrisser: in stoffen zakjes of potten vernieuwen ze de lucht met een fruitig aroma.

Het droogproces is eenvoudig en vereist geen speciale apparatuur. Was de vruchten grondig, snijd de schil in reepjes, leg ze op absorberend papier en stel ze bloot aan de zon op een geventileerde plek tot ze helemaal droog zijn.

Eenmaal klaar moeten ze worden bewaard in luchtdichte potten, uit de buurt van vocht, waardoor ze enkele weken kunnen worden bewaard en je deze natuurlijke en veelzijdige bron altijd bij de hand hebt.

Deel je liefde