Gemarineerde salade van tomaten en komkommers

Denk je dat je alle wintervoorraden al klaar hebt? Kijk eens of er in je voorraadkast nog plaats is voor deze gemarineerde salade van tomaten en komkommers. Het is een echte schat, die een perfecte aanvulling is op bijna alle lunches. Het is ook een eenvoudige snack.

Ingrediënten

  • 500 g tomaten (vlezig, middelgroot)
  • 4 veldkomkommers
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook

Marinade:

  • 70 ml koolzaadolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • enkele peperkorrels

Bereidingswijze

  1. Was de tomaten, droog ze af en snijd de groene steeltjes eraf. Snijd ze in plakjes. Schil de uien en snijd ze in reepjes. Was de komkommers, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in vrij dikke plakken. Pel de knoflook, plet deze met een mes en snijd hem in kleinere stukjes.
  2. Neem nu een grote pot of meerdere kleinere potten. Leg de tomaten, komkommers en uien vrij dicht op elkaar en strooi er af en toe wat knoflook overheen.
  3. Maak de marinade. Voeg citroensap, honing, zout, Provençaalse kruiden en peper toe aan de olijfolie. Meng alles goed door elkaar en giet het mengsel gelijkmatig over de ingrediënten. Sluit de potten goed af.
  4. Zet ze een nacht in de koelkast. De volgende dag is de gemarineerde salade van tomaten en komkommers klaar.
Deel je liefde