Bak vandaag nog deze hemelse chocoladetaart met pudding

Een dag zonder taart is als een dag zonder zon: mogelijk, maar zeker minder mooi! Maar even serieus: zonder taart ontbreekt de gezellige koffiepauze, waarbij een stukje taart de dag zoeter maakt en zorgt voor een korte onderbreking. Zonder taart zouden verjaardagen maar half zo leuk zijn en zouden zondagmiddagen hun traditionele charme verliezen. Een leven zonder cake? Dat zou als een boek zonder happy end zijn. Daarom bakken we een heerlijke chocoladetaart met pudding. Mmh!

Chocoladetaart met pudding: eenvoudig recept voor beginnende bakkers

Chocoladetaart is waarschijnlijk een van de meest populaire gebakjes, niet alleen in Duitse huishoudens. Jong en oud kunnen de smaak niet weerstaan en dat heeft een reden.

Chocolade zorgt ervoor dat onze hersenen endorfine en serotonine afgeven. Dat zijn dezelfde gelukshormonen die ook vrijkomen als we verliefd zijn. Daarom voel je je automatisch beter na een stuk chocoladetaart.

Chocoladetaart doet veel mensen ook denken aan hun kindertijd, geborgenheid en speciale momenten. De warme geur van versgebakken chocoladetaart roept automatisch herinneringen op aan oma’s keuken of familiefeesten.

De chocoladetaart met pudding is ook zeer geschikt voor beginnende bakkers, omdat hij in feite alleen bestaat uit een deeg en een laag pudding. Na drie kwartier in de oven staat er een sappige, geurige taart op tafel waar niemand genoeg van kan krijgen.

Waar wacht je nog op? Bak de chocoladetaart met pudding het beste meteen zelf en verwen jezelf en je gasten ermee.

Kookgerei

  • 1 springvorm (26 cm, online hier verkrijgbaar)

Ingrediënten

Voor de puddingvulling:

  • 1 pakje puddingpoeder met vanillesmaak
  • 40 g suiker
  • 500 ml melk

Voor het deeg:

  • 225 g tarwebloem 405
  • 3 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 25 g bakcacao
  • 125 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 175 g zachte boter of margarine
  • 3 eieren
  • 75 ml melk
  • 80 g geraspte pure chocolade

Verder:

  • poedersuiker

Bereiding

  • Begin met het bereiden van de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pudding in een schaal en laat afkoelen.
  • Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte.
  • Meng de bloem met het bakpoeder in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de geraspte chocolade, en meng alles tot een beslag. Voeg als laatste de geraspte chocolade toe.
  • Doe de helft van het beslag in de voorbereide bakvorm.
  • Roer de koude pudding glad en verdeel deze over het beslag. Laat daarbij een rand van 2 cm vrij.
  • Verdeel het resterende deeg in klodders over de pudding en strijk het voorzichtig uit.
  • Bak de chocoladetaart met pudding ongeveer 45 minuten.
  • Laat hem daarna in de vorm afkoelen.
  • Haal hem uit de vorm en bestrooi hem naar smaak met poedersuiker.
Deel je liefde