Curry’s zijn wereldwijd populaire gerechten en dat is niet voor niets. Ze kunnen aan vrijwel elke smaak worden aangepast, zijn kleurrijk, aromatisch en eigenlijk altijd in een handomdraai klaar. Deze paprikacurry combineert fruitige paprika met sappige champignons en romige kokosmelk in een heerlijke kruidenmix.
Paprikacurry is altijd een goede keuze
Curry’s behoren voor mij tot mijn absolute favoriete gerechten. Het liefst smul ik van een romige, Japanse curry, maar ook de klassiekers, zoals deze, belanden minstens om de paar weken op mijn bord.
Alles aan curry’s overtuigt me elke keer weer. Ze zijn een geweldige manier om overgebleven groenten op een smakelijke manier te verwerken. Ze zijn nooit bijzonder bewerkelijk en toch zorgen ze voor een heerlijke maaltijd op tafel. En vooral als je een rijstkoker hebt, duurt het zelden langer dan 30 minuten voordat je een aromatisch dampend gerecht voor je hebt staan.
Deze paprika-curry is daarop geen uitzondering. Het mooie aan dit recept is dat het grotendeels bestaat uit ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt staan. Rijst, knoflook en kokosmelk zijn dingen die ik altijd in de keuken heb staan. Haal gewoon nog een paar paprika’s en champignons uit de supermarkt en je kunt aan de slag!
Net als alle andere curry’s onderscheidt onze paprikacurry zich doordat je hem heel eenvoudig naar eigen smaak kunt aanpassen. Je kunt de pittigheid zonder problemen aanpassen aan je eigen smaak. Maar je kunt ook andere groenten toevoegen en je krijgt een heerlijk eindresultaat. Courgette, aubergine of zoete aardappelen maken het nog wat gevarieerder. Probeer het dus meteen uit en tover een flinke portie geluk tevoorschijn.
Elke dag laten we je bij Leckerschmecker nieuwe receptideeën zien. Als je nog meer curryvarianten wilt proberen, kijk dan zeker eens naar een Japanse curry. Madras curry is een heerlijke mix van fruitig en hartig. En deze bloemkool-kikkererwtencurry kun je eenvoudig in de oven bereiden.
Paprika-curry
Ingrediënten
- 2 rode paprika’s
- 300 g champignons
- 3 teentjes knoflook
- 180 g basmatirijst
- wat neutrale plantaardige olie
- 75 g tomatenpuree
- 400 ml kokosmelk
- 1 1/2 el groentebouillonpoeder
- 1 el kerriepoeder
- 1/2 el paprikapoeder, zoet
- 1 tl chilivlokken, bijvoorbeeld online hier verkrijgbaar
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Maak de champignons schoon met een champignonborstel 🛒 en snijd ze in plakjes.
- Pel de teentjes knoflook en snijd ze in fijne blokjes.
- Was de rijst onder stromend water in een zeef 🛒 tot het water helder is. Bereid de rijst vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit terwijl de rijst kookt wat olie in een grote pan. Bak de paprika en champignons hierin 5 minuten op hoog vuur tot het vocht verdampt is.
- Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak deze al roerend 1 minuut mee.
- Blus alles af met de kokosmelk en voeg het groentepoeder toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 12-15 minuten zonder deksel sudderen tot de saus romig wordt.
- Breng op smaak met kerriepoeder, paprikapoeder, chilivlokken en wat zout en peper. Laat het 2 minuten trekken, voeg het citroensap toe en proef nogmaals om op smaak te brengen.
- Verdeel de rijst over kommen en schep de curry er gelijkmatig overheen.