Luchtige appelpannenkoekjes volgens het geheime recept van oma

Appelpannenkoekjes zijn waarschijnlijk het beste gerecht om je hart mee te verwarmen sinds je kindertijd. Het klassieke recept van oma redt ons vandaag de dag nog steeds op menig dag en zorgt direct voor een goed humeur.

Lieve oma wist gewoon hoe ze harten kon verwarmen met een bord vol appelpannenkoekjes! Haar geheime recept maakt de pannenkoeken heerlijk luchtig, sappig en gewoonweg bijzonder. Dunne appelschijfjes, verfijnd met een snufje kaneel, zorgen voor een perfect fruitige smaak en maken van elke hap een klein geluksmoment. Of het nu voor het ontbijt is, als zoete snack tussendoor of als favoriete gerecht op een gezellige middag, deze appelpannenkoeken zijn gewoonweg onweerstaanbaar.

Het beste is dat het recept super eenvoudig is en in een handomdraai klaar is. Zo smaakt kindertijd zonder veel moeite!

Ingrediënten

  • Personen
  • 150 g bloem
  • 30 g suiker
  • 2 eieren (maat M)
  • zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 ml melk
  • 2 appels
  • citroensap (naar smaak)
  • 3-4 eetlepels boter of olie

Bereiding

1 Meng de bloem, suiker, eieren, 1 snufje zout en kaneel in een grote kom. Voeg de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.

2 Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Besprenkel de appelpartjes naar smaak met wat citroensap, zodat ze niet bruin worden.

3 Verhit ongeveer 1 eetlepel olie of boter in een koekenpan. Doe 1-2 scheppen beslag in de pan, verdeel 6-8 appelpartjes over het beslag en bak ze op middelhoog vuur 2-3 minuten aan elke kant goudbruin. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.

4 Haal de appelpannenkoeken uit de pan en bestrooi ze naar smaak met poedersuiker of kaneelsuiker.

Voedingswaarden

Per portie

  • 1002 kcal
  • 21 g eiwit
  • 54 g vet
  • 108 g koolhydraten

Tip voor extra luchtige appelpannenkoeken

Scheid de eieren en meng eerst alleen de eidooiers met bloem, suiker, zout en kaneel. Klop vervolgens het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het pannenkoekenbeslag. Het heerlijke resultaat zijn extra luchtige appelpannenkoeken.

Deel je liefde