Op deze manier bereid zijn sperziebonen nog knapperiger! De presentator van Petits plats en équilibre heeft ons zijn slimme idee voor het bereiden ervan verteld.
Toen u deze mooie sperziebonen op de markt zag, aarzelde u geen seconde. “Geef me maar een zak van 500 g!”, vroeg u aan de groenteteler. Maar met zo’n grote hoeveelheid begint u een beetje in een vicieuze cirkel terecht te komen. Gebakken met knoflook, in tomatensaus of gewoon gestoomd met een klontje boter… Na een week zijn al uw ideeën alweer op. U komt precies op het juiste moment! Op Petits plats en équilibre heeft Laurent Mariotte namelijk een origineel recept bedacht om sperziebonen eens op een andere manier te bereiden. Het is fris, lekker, superknapperig en bovendien klaar in 10 minuten!
Ingrediënten voor de sperziebonen van Laurent Mariotte
Om de sperziebonen extra tot hun recht te laten komen, bereidt Laurent Mariotte ze in een salade, met vijgen! “Dit is een vrucht die heel goed samengaat met deze groente”, fluistert de presentator ons toe. In een salade met kaas is deze zoetzure combinatie altijd een schot in de roos. Dit zijn de hoeveelheden voor 4 tot 6 personen.
- 500 g sperziebonen
- 6 verse vijgen
- 120 g schapenkaas
- 40 g hele amandelen
Voor de saus:
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- Fleur de sel, peper
De stappen voor het bereiden van de sperziebonen van Laurent Mariotte
Voordat u begint, snijdt u de sperziebonen met de hand of met een mes af. Leg ze op een snijplank om dit sneller te doen.
- Kook de ontsteelde bonen 8 minuten in een pan met kokend, gezouten water. Dompel ze vervolgens 3 minuten onder in een kom met ijswater om ze af te koelen.
- Meng de ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en zet apart.
- Bak de amandelen in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en hak ze fijn.
- Was de vijgen, snijd ze in partjes en snijd de tomme in reepjes.
- Meng de sperziebonen met de vijgen, de kaasreepjes en de amandelen en voeg peper toe.
Breng de salade op het laatste moment op smaak met de vinaigrette, meng goed en klaar is Kees. Een heerlijke salade voor het einde van de zomer!