“6 keer minder vet dan boter”: vervang het door dit ingrediënt voor een veel lichtere citroenfondant

Een citroenfondant maken zonder een grammetje boter? Dat kan heel goed als u dit specifieke ingrediënt aan uw bereiding toevoegt. Hier volgt hoe u dat doet.

Niet alleen het recept voor chocoladetaart kan worden verlicht dankzij een origineel ingrediënt. Ook citroenfondant kan minder vet worden door de boter te vervangen die gewoonlijk in grote hoeveelheden aan dit recept wordt toegevoegd.

Op Instagram heeft contentcreator @sab_fitmum_nutrition de perfecte truc gevonden om deze lekkernij lichter te maken zonder dat dit ten koste gaat van de zachte textuur en de zure smaak. Om de smeuïgheid van de citroenfondant te behouden en tegelijkertijd de samenstelling te verbeteren, voegt de foodinfluencer een potje ricotta toe.

Deze Italiaanse kaas bevat zelden meer dan 13% vet. Het resultaat: deze kaasspecialiteit is zes keer minder vet dan boter. Genieten zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • Het sap van 2 citroenen plus schil
  • 250 g ricotta
  • 100 g bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 90 g suiker naar keuze
  • Maanzaad

Zo maak je dit heerlijke recept voor citroenfondant zonder boter

  • Zet eerst de oven aan en stel de temperatuur in op 180 °C, zodat deze goed warm is op het moment van bakken.
  • Neem ondertussen een grote kom en breek de eieren erin.
  • Klop ze krachtig met de suiker tot het mengsel licht schuimig en wit wordt.
  • Voeg vervolgens de olie toe en giet er geleidelijk het citroensap bij.
  • Rasp de schil fijn en strooi deze over het mengsel voor een intensere smaak.
  • Voeg de ricotta toe en meng alles zorgvuldig tot een gladde massa.
  • Meng apart de droge ingrediënten (zoals bloem, bakpoeder en eventueel een snufje zout) en voeg ze voorzichtig toe aan het deeg.
  • Kneed het mengsel tot het volledig homogeen is, zonder klontjes.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm.
  • Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake ongeveer veertig minuten, tot hij goudbruin is en een in het midden gestoken mes er droog uitkomt.
  • Laat de cake even afkoelen en geniet ervan. Eet smakelijk!
Deel je liefde